2021 - 2022 tanév

Három dobogós a Zrínyin, kettő a Kengurun!
„A matematika olyan, mint egy csodálatos kert. Tele szebbnél szebb virágokkal, amelyeket ha gondozunk, csodálatos varázslatok tanúi lehetünk.” (Péter Rózsa)
Idén május 12-re halasztották a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. Az összetett feladatokkal elsősorban a gyerekek logikus gondolkodását mérik. A feladatlapokat az iskolában írták meg a tanulók, szigorú szabályok szerint.  Gyönyörű eredmények születtek. Tóth Bence 7. osztályos tanuló (felkészítője: Nyemcsok Mátyásné) és Antal Dóra 8. osztályos tanuló (felkészítője: Pribelszki László) harmadik helyezést értek el a megyei rangsorban. Tóth Máté 6. osztályos tanuló (felkészítője: Kisné Podani Edit) pedig első helyezett lett. Meghívást kapott az országos döntőre.
Nem sokat pihenhettek a matematikusaink, május 20-án került megrendezésre a Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny. Itt is nagyon szépen helyt álltak tanulóink. A megyei legjobb 10 közé 8 tanuló is bekerült. (Rómer Lili és Paulik Máté 4. osztályos tanulók, Viszkok Boróka és Nádi Sándor 5. osztályos tanulók, Harsányi Botond és Tóth Máté 6. osztályos tanulók). Ketten lettek elsők: Tóth Bence 7. osztályos tanuló (felkészítője: Nyemcsok Mátyásné) és Antal Dóra 8. osztályos tanuló (felkészítője: Pribelszki László). Tóth Bence ráadásul sorozatban harmadszor szerzi meg ezt a gyönyörű helyezést. Novemberben tagja volt a Bolyai Matematika Csapatverseny első helyen végzett csapatának és a Zrínyi harmadik hellyel ez az év eddig a legsikeresebb éve.
Tehetségeinkre nagyon büszkék vagyunk!
Kerti Éva
INFORMÁCIÓ
5540 Szarvas, Szabadság út 29
Email: iroda@szlovak-szarvas.edu.hu
Telefon: +36 66 312-104
KÖZÖSSÉGI MÉDIA
Copyright © Szlovák Általános Iskola, Szarvas 2019. All rights reserved.